donderdag 5 juli 2012

Niet helemaal alleen: Nog steeds in de picture maar vooral om de tekstWatervis is blij met een bespreking van Niet helemaal alleen in Moet je lezen, een blog met de persoonlijke aanbevelingen van Gerda Aukes van Boekhandel Den Boer in Baarn.

Opvallend is dat Gerda Niet helemaal alleen een heel bijzonder prentenboek vindt, niet alleen door de mooie tekeningen maar vooral door de tekst. Daar wordt niet zo heel vaak de nadruk op gelegd. Ze schrijft:
Heel genuanceerd en toch erg humoristisch. Zo geeft het precies de tweestrijd weer wat er in je omgaat als je bang bent. Ook voor volwassenen nog heel herkenbaar en daarom extra leuk om voor te lezen! (Lees het hele bericht)
Ikzelf wil dan nog eens attenderen op de vele kleine, geheimzinnige figuurtjes die verstopt zitten tussen de bomen (op de bovenstaande plaat bijvoorbeeld rechtsboven). Ergens anders zie je weer schichtige hertjes in de verte. Mijn persoonlijke favoriet is een wijzend boomstammetje... Maar het begint al gelijk met het omslag! Ik  heb er zelf twee maanden tegenaan gekeken vóór ik opeens zag dat daar een gezicht met een big smile op verborgen zat... Maar zo zit het hele boek vol... Kijk ook maar eens hier, daar zijn nog twee heel grote koppen te zien. En ook het kleine boomstam-mannetje. Maar nog niet verder vertellen, pas bij het voorlezen zelf laten ontdekken! Ik geef toe: het vergt wat aandacht (maar dan heb je ook wat...).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten