maandag 3 mei 2010

AKIN DUZAKIN illustrator van de maand mei


Onze favoriete illustrator AKIN DUZAKIN is deze maand Illustrator van de maand bij het Noorse Kinderboekeninstituut. Veel van zijn werk is nu bij elkaar te zien op
http://www.barnebokinstituttet.no/biblioteket/utstillinger/paa_nett

Na het prentenboek Gewoon maar wachten (Akin Duzakin & Oddmund Hagen) komt Uitgeverij Watervis later dit jaar met Niet helemaal alleen, door Akin ontwikkeld in nauwe samenwerking met schrijfster Constance Ørbeck-Nilssen als opdracht op een schrijversopleiding. Schrijvers en illustratoren werden door het lot aan elkaar toegewezen. Bovenstaande illustratie is uit Niet helemaal alleen afkomstig.

De omslagillustratie van Niet helemaal alleen is onlangs bekroond door Grafill - Noorse organisatie voor visuele communicatie. Ik zal jullie bekennen dat ik pas heel laat heb ontdekt dat hier een gezicht te zien is, en ik ben anders toch heel visueel ingesteld... De jury bewonderde ook de meesterlijke manier waarop je al op het omslag via het bospad het verhaal ingezogen wordt - tenminste, dat maak ik uit hun schaarse bewoordingen op... Maar het is wel zo. Het boek zit vol met dit soort extra verrassingen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten